4 Mayıs 2011 Çarşamba

PARİS'TEKİ FAVORİ VİNTAGE BUTİKLERİMİZ !!


Studio W

Bu minimal tarzdaki vintage boutique belki de gezdiklerimiz arasındaki en şıklarındandı. YSL, Chanel, Christian Dior gibi büyük markaların eski kolleksiyonlarından parcalar içeri girince hemen dikkatinizi cekiyor. Özellikle 70lerden kalma canta ve ayakkabı kolleksiyonu fiyatlar biraz tuzlu olsa da görülmeye değer. Aksesuarları ise bir o kadar özel. Sahibi William Moricet ise oldukca cana yakın bir insan. Arkadaki atölyesinde kendisiyle ettigimiz ayak üstü sohbet oldukca keyifliydi. Bize atölyesinde, topladıgı eski parcalarla yarattıgı aksesuarlarından ve yarattıgı ev dekoru markasından bahsetti. St Sebastian'daki bu şık butik Paris'e yolunuz düserse görülmeye deger .

6 Rue du Pont aux Choux .75003 Paris



Chezel

Pigalle'de bulunan bu ufak butige büyük markaların tahtlarını kurdugunu sölemeden gecemeyecegiz. Lanvin'den, Celine'e, YSL'den, Chanel'e bircok markanın vintage modellerini bulmak mümkün. Vintage ruhunu markaların yeni kolleksiyonlarıyla birlestiren Chezel, Pigalle'e gündüz gitmek icin iyi bir bahane :) Pigalle'in vazgecilmez Cabaret'lerinin arasında olusu da butige ayrı bir hava katıyor deriz.

59, Rue Condorcet. 75009 Paris.


Yukiko Paris

Ünlülerin ve fashionistaların uğrak adresi olan Yukiko'yu ziyaret etmeden edemedik. İceri girdiginizde tipik parizyen bir yatak odasını andıran bu butik, toz pembe ve doğal renkleriyle insanı adete rahatlatıyor. İcerisindeki esyalar ise tüm vintage ve moda tutkunlarını heyecanlandırmaya yetecek kadar özel. Hermes esarplardan, Channel ve Christian Dior cantalara, Gucci cüzdanlara kadar aksesuarlar bizi bizden almaya yetiyor. Bizim en cok hosumuza giden ise vitrinde duran eşi bulunmaz Chanel takılar oldu. Uzak Dogulu sahibi Yukiko'nun ise kendi tasarımı kürkleri ve ipek parcaları vintage kolleksiyonu ile uyum icerisinde.
Pas gecmeyin deriz.

97 rue Vieille du Temple. 75003 Paris


Les Puces de Saint-Ouen

Son gün Paris'teki en popüler Flea Market olan Les Puces de Saint-Ouen'ı keşfe cıkmak için Porte de Clignancourt'un yolunu tuttuk. Sansımıza da o gün hava oldukca güneşliydi. Metrodan indikten sonra ilk basta yanlış mı geldik dedik kendi kendimize. Cünkü ortada bizim persembe pazarı gibi biryer vardı. iç camasırları, plastik saatler falan. Tam ümitsizlige kapılmısken ara dar bir sokak gördük. Bu sokak resmen bize ufak bir masalın kapılarını actı. Megersem antique market dedikleri eski takıların ve objelerin satıldıgı, vintage boutiquelerin oldugu yer burasıymıs. Siz siz olun ara sokaklara burnunuzu uzatmayı unutmayın. Masal diyarına sürükleneceksiniz. Tozlu antiklerin üzerine bir de günes vurunca ortam daha da keyifli bir hal almaya basladı. Eski objeleri incelerken vintage bir butik dikkatimizi cekti. Aux Tresors de Babeth adındaki bu butiğin sahibesi de kendisi kadar tatlıydı. Bizim de vintage butiğimiz oldugunu duyunca daha da bir sempati göstermeye basladı bize. O bizimle en degerli parcalarını paylastı, biz ona hikayemizi anlattık:) Bu arada su an Matchbox'ta bu essiz yerden alınmıs sahane 2 Nina Ricci küpe ve essiz Cat Eye Glasseslar sizleri bekliyor !!

Puces de Saint Quen
Marche Vernaison-allee 7 , stand 140 / 136 avenue Michelet 93400 Saint Quen

Aux Tresors de Babeth



Aux Tresors gibi daha nice butikler vardı bu markette. Takılar ise 1920lerden günümüze kadar geliyor. Kıyafetler de öle. Antique Vintage diyebilecegimiz parcalar bulmak mümkün. Dönemlere göre aksesuarlarda da kıyafetlerde de fiyatlar degisiyor. Cok eski bir parcaya büyük bir yatırım yapmanız gerekebilir. Ama günlük kullanabileceginiz eglenceli retro bujiterilerde bulmak mümkün.



Gerek butikler, gerek flea market olsun bu gezimizde cok keyifli saatler gecirdik. Hem çok özel markaların essiz kolleksiyon parcalarını görme sansımız oldu, hem de güzel dostluklar edindik. En keyiflisi ise alısveriş kısmıydı tabiiki ;) Yenileri merak edenler Matchbox'a o zaman ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder