16 Mayıs 2010 Pazar

VINTAGE FAIR DAY



Bethnal Green'de katıldıgımız Vintage Fair'den yaz icin birbirinden değişik aksesuarlar ve rengarenk elbiseler edindik. Herşey okadar çeşitli ve güzeldi ki bir an hangi birini alacağımızı şaşırdık ve sizler için en güzellerini seçtik. Şimdi Matchbox'a gelip seçme sırası sizde.


Fair'e katılan ziyaretçiler de vintage kıyafetleriyle dikkat çekiyor ve ortama renk katıyordu. 



En keyifli kısımlarından biri ise, alışveriş sonrası porselen bardaklarda içilen çay ve yenilen rengarenk cup cake'lerdi.



Fair'de en sevdiğimiz parça ise 1960'lardan kalma lacivert bağcıklı Mary Quant ayakkabılardı.






SAÇIMI BURADA KESTİRMEK İSTİYORUM!


Jane ve Michelle kendileri ile yapmış oldugumuz ufak sohbette kuaförlügün bir sanat oldugunu ve kendi elleriyla süsledikleri bu dükkanda gecirdikleri her dakikadan keyif aldıklarını, müsterilerinin ise daha cok kendileri gibi Londradaki sanatkar kesimden oldugunu dile getirdiler. Yaptıkları iş kadar dükkanın içi de estetik doluydu. Spitalfials'e  yolunuz düserse bu tatlı mekanı pass gecmeyin. 

VİTRİNLERDEN GÖZÜMÜZE ÇARPANLAR


En sevdiğimiz Vintage Butiklerden biri olan One of a Kind'ın  vitrinindeki gözlükler Londra'nın soguguna ragmen yazın gelişini resmen haber veriyordu. Unlulerin ugrak adresi olan bu butiğin vitrin tasarımını da cok seviyoruz.



Portobello Road'ta sevdiğimiz Vintage butiklerden birinin şık vitrini.

Tabii East End'e dogru gidince Vitrinler de çılgınlaşıyor. Bricklane'deki bu dükkanın içi de vitrini kadar neşeliydi.


GRACE KELLY EXHIBITION AT V&A


Victoria and Albert Museum'da Stil Ikonu Grace Kelly'in gardolabı 26 Eylül 2010 tarihine kadar sergilenmekte. Onceden rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz, gittiğimizde çok yogun bir kalabalık ve ragbet vardı. 1950'lerdeki en önemli aktrislerden biri olan Grace Kelly'nin filmlerinden ve özel hayatından seçilmiş kıyafetlerin sergilendiği bu sergi gercekten gorulmeye deger.

www.vam.ac.uk/gracekelly





SWEET&NICE THINGS at LONDON VINTAGE MARKETS


Bu muzik kutusuna BAYILDIK!! 1960'lardan kalma Tom and Jerry'li bu muzik kutusu kolleksiyonerlerin o döneme ait favori parçalarından biri.

Bu Tea-pot bizi Portobello Market'ten alıp, Alice Harikalar diyarına götürdü.

Vintage saatler arasından en çok Popeye'li olan ilgimizi çekti, sizce de çok orjinal değil mi?

Portobello Road'taki All Saints magazasının vitrininde ve dukkanın icinde sergiledigi yuzlerce eski tip Singer Dikiş Makinası başdöndürücüydü.. Dukkandan çıktıgımızda da gördüğümüz eski tip fotograf makinaları incelemeye değerdi. 

Ve son olarak Matchbox dükkanımızın sembolü olan Matchbox arabalarını görünce çok sevindik ve hemen bir tane edindik. 1911 Model Renault ustu açık arabayı seçtik.


MATCHBOX'IN LONDRA ZİYARETİ



Haydi gelin beraber Londra maceramıza göz atalım.

Gider gitmez Vintage Boutique'lerin, fairlerin ve marketlerin arasında kendimizi bulduk, ve çok zevkli bir alışverişe başladık.

İlk gün ilk durağımız Camden Town'du. Burası gerçekten bir Vintage deryası. Tek negatif olan havanın çook soguk olmasıydı. Ama biz Camden'ı okadar seviyoruz ki, hava sartlarını unutuverdik.






Yorgunlugumuzu atmak icin yedigimiz cup cakeler bize nese verdi.


Çok degişik objelerin, kıyafetlerin oldugu bir dukkana rastladık. Cartoon karakterlere ve 80'lere ozgu objelere cok meraklı olan Philip, uzun bir suredir toplamıs oldugu parcalar ve kumaslar ile birbirinden eglenceli tasarımlar yapmış. Kendisi de tasarımları kadar samimi ve şekerdi. Biz de dayanamayıp kendisinden resimdeki bu T-shirt'ü ve Mickey'li kolyeyi aldık.