30 Haziran 2010 Çarşamba

60'larda saclar muhtesemmis

60'lı yıllarda kadınlar saclarında her turlu yeniligi ve ozgurlugu denemeye acıklarmıs. Beehive adı verilen kabarık sac modelleriyle sanki dans pistine her an fırlamaya hazır gibi ama aynı zamanda da elegant ve frapan bir gorunum sahibi oluyorlardı. 

Altta, Beehive saç modelini kullanan muzik toplulugu, Ronettes, simdilerde bu sac modelini hala kullanan Amy Winehouse'a onculuk etmis gibi..

back-in-fashion-sixties-hair-styles.jpg


Beehive biraz ugras gerektiren bir sac modeli, cokca sac spreyi kullanılan ve kalıp gibi bir gorunum olusan bir model.. Zaman biraz ilerledikce kadınlar, biraz daha "yıka ve çık" modellere yonelmeye baslamıslar. 


Flip ismi verilen saç modeli, The Dick Van Dyke Show'daki Mary Tyler Moore tarafından populer olmus. Sacın soldan saga sekillendrilmesi ve alın ustunde yan kahkul gibi gorulmesi ile olusan bu modeli, evde kolayca yapılabilir turden. Yer yastan ve her turden yuz tipine uyuyor.


O zamalar Jackie Onasis'in kullandıgı Flip adlı modeli, simdilerde Michelle Obama kullanıyor.




Uzun ve Duz Hippi sacları.. Bir stilden cok hayat tarzı, kimlik gostergesi olarak kullanılan bu saclar, ozgurlugu, sevgiyi, barısı simgelerler.. Cicek cocukların kullandıkları bu sac tarzı, hem kız, hem erkeklere cok cekici bir gorunum kılardı.


Bu sacı yapmak icin cok fazla ugrasa gerek yok. Fon makinesi kullanmak yerine, o zaman saclar utulenirdi. Dumduz hale getirilen bu saclar genellikle alından ince bir bant veya esarp ile baglanırdı.


O zamalar Cher'in simdilerde ise Rachel Bilson'ın sacları bu modele ornek gosterilebilir.


942632430_cd21d731f5.jpg


60'lı yılların ortalarında ise kadınlar, erkek cocuklar tarafından kullanılan sacları benimsediler. Saclar iyice kısaldı. Fransızlar bu modellere "a le garson" da derdi. 


Moda ikonu Twiggy'nin tarzı olan bu saclara Crop deniliyor. İlk bakışta maskülen olarak algılanan bu sac tipi aslında hic te oyle degil.. Elmacık kemiklerini ve yuzun guzel hatlarını ve ozellikle gozleri ortaya cıkaran bu saclar feminen bir gorunum kazandırıyor.

Simdilerde Carey Mulligen Crop sac stilini kullananlardan..


Bu sac modelini evde yapmanızı tavsiye etmiyoruz. İyi bir kuaforde kestirmekte fayda var.



1 yorum:

  1. Ben Crop saci kestirecegim.Cok hosuma gidiyor.:)Her sac modelini bir kere denemek lazim galiba:)

    YanıtlaSil